Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Produse
Cosul
meu
Contul
meu
Produse

Este timpul pregatirii camioanelor pentru sezonul rece!

publicat in: Blog // publicat pe: 15.11.2017

Pentru conditiile de iarna, pregatirea si intretinerea camioanelor sunt foarte importante in vederea pastrarii valorii si a mentinerii acestora intr-o stare buna de rulare.

In cele ce urmeaza, va propunem o lista cu recomandari referitoare la pregatirea si intretinerea camioanelor pe timp de iarna:

1. Rotile

Aveti in vedere echiparea camioanelor cu anvelope de iarna corespunzatoare, care au uzura uniforma incadrata in limite acceptabile.
Verificati starea jantelor si compatibilitatea acestora cu anvelopele de iarna care se vor monta pe camion.

2. Lanturile antiderapante

Foarte Important! Dotarea cu lanturi antiderapante acceptate din punct de vedere a legislatiei tarilor in care circula camioanele. Aflati detalii in articolul „Iarna nu-i ca vara!”

Nu uitati de utilitatea accesoriilor: lopata pentru zapada, manusi de protectie, racleta gheata, spray dezghetat.

3. Combustibil

Folositi carburanti adecvati sezonului rece, aditivati.

4. Caroseria

Temperatura scazuta, umiditatea si stropii de sare de pe drumuri si autostrazi, afecteaza stratul exterior al camionului. Se recomanda curatarea camionului, protejarea suprafetelor de metal, inlocuirea componentelor de caroserie deteriorate, avand in vedere si asigurarea unui aspect estetic corespunzator circulatiei pe drumurile publice.

5. Parbriz, incuietori, chedere

In conditii de umezeala si inghet, exista un risc foarte mare ca eventualele crapaturi din parbriz sa se extinda, se recomanda schimbarea acestuia pentru a evita periclitarea sigurantei marfurilor si traficului.

Se recomanda efectuarea unui tratament antiinghet pentru incuietori si chedere, folosirea sprayurilor pentru dezghetat .

6. Bateria si sistemul de incarcare

Verificati bateria si sistemul de incarcare al acesteia, curatati bornele. Achizitionarea unui incarcator de baterii va scuteste de neplacerile cauzate de nepornirea camionului si implicit determina economii importante.

7. Antigel

Se verifica nivelul lichidului de racire (antigel) si densitatea acestuia.

8. Incalzirea auxiliara

Verificarea instalatiei de incalzire stationara (a sirocoului), inlocuirea eventualelor piese defecte. Afla mai multe informatii din acest articol: „Sirocou-sistem ingenios de incalzire stationara”.

9. Stergatoarele

Se recomanda verificarea starii stergatoarelor, a lamelelor de cauciuc si folosirea unei solutii de parbriz pentru iarna.

10. Instalatia de aer

Aerul conditionat nu este util doar vara, acesta, impreuna cu ventilatia previn aburirea geamurilor, in timpul ninsorilor si la temperaturi scazute.

Se recomanda inlocuirea filtrului de aer si adaugarea solutiei Wabco Thyl pentru instalatia de aer.

Toate aceste actiuni preventive si de intretinere a camioanelor, ne ajuta sa mentinem camioanele in buna stare de rulare, evitarea accidentelor si a intarzierilor in activitatea de transport, precum si economii importante in ceea ce priveste bugetul alocat mentenantei camioanelor.

Va invitam sa verificati oferta noastra de produse de iarna si va stam la dispozitie pentru informatii suplimentare si oferte.

Este timpul pregatirii camioanelor pentru sezonul rece!

Coduri echivalente

AUTO TRUCK
Auto-Truck se pozitioneaza ca importator si distribuitor la nivel national al unei game largi de piese si accesorii auto pentru camioane precum: Mercedes, MAN, VOLVO, IVECO, DAF, SCANIA, RENAULT si altele, si piese pentru axe de semiremorci cum ar fi: BPW, ROR, SAF, Mercedes, Kassbohrer.

Reteaua de distributie Auto-Truck numara 4 locatii offline (Timisoara – sediu, Timisoara – depozit str. Closca, Baia Mare – depozit, Radauti – depozit) si 2 magazine online www.autotruck.ro si www.perne-de-aer.ro.
înregistrează-te

Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

powered by teamshare
© Copyright 2019 Auto Truck
designed by headstart.ro
Nou
Cod 5454130403122
Stoc : 0
Preț 359,00 Lei
Stoc : 0
Nou
Cod BL556400048
Stoc : 0
Preț 360,00 Lei
Stoc : 0
Nou
ACUMULATOR
Cod PM610047068BL
Stoc : 0
Preț 738,00 Lei
Stoc : 0
Cod LCC9200
Stoc : 0
Preț 84,00 Lei
Stoc : 0
Cod PH313
Stoc : 0
Preț 163,00 Lei
Stoc : 0
Cod TEQ03011
Stoc : 0
Preț 424,00 Lei
Stoc : 0
Cod TEQ03019
Stoc : 0
Preț 599,00 Lei
Stoc : 0